Deser lodowy z cydrem

Tyle teraz szumu wokół jabłek. Wszyscy jedzą jabłka od celebrytów, polityków po przedsiębiorców, producentów. Słowem cała Polska. Tymczasem proponuję na dzisiaj inną formę spożycia tego owocu. Deser lodowy z cydrem… Czy to nie brzmi pysznie?

Deser lodowy z cydrem

Składniki

  • 2 filiżanki cydru jabłkowgo
  • lody waniliowe
  • 2 laski cynamonu
  • cukier

Przygotowanie

  1. Podgrzewamy cydr z dodatkiem cynamonu.
  2. Na rozgrzanej patelni karmelizujemy cukier.
  3. Wlewamy cydr do wysokiej szklanki, dodajemy lody, następnie polewamy karmelem.
  4. Dla łasuchów: możemy dodać jeszcze ciut bitej śmietany na wierzch.

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


34 + = 37