Grzanki w jajku

Niedzielny poranek… Kuchnie wypełnia słońce przebijające się przez rolety, a z głośników dobija się głos „minęła godzina 9:00 w radiu… dzisiaj imieniny obchodzą…”. Zabieramy się wobec tego za śniadanie! Jeżeli nie masz pomysłu wystarczy, że zajrzysz tutaj, gwarantuje, że będzie szybko, ale smacznie.

Grzanki w jajku

Grzanki w jajku

Porcja dla: 2 osób
Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 2 jajka
  • 50 ml mleka
  • 6 kromek białego chleba
  • konfitura (najlepiej z zimowych zapasów, a w lato świeże owoce)
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. Wbijamy całe jajka do naczynka, dodajemy mleko, sól i roztrzepujemy wszystkie składniki.
  2. Kiedy składniki zostaną rozmieszane maczamy w naczynku kromki chleba i kładziemy na rozgrzaną i posmarowaną masłem patelnie.
  3. Smażymy do zarumienienia, wykładamy na talerz, doprawiamy do smaku wedle uznania (konfitura, miód, świeże owoce).

SMACZNEGO!

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


37 + = 46