Grzyby z estragonem na chlebie czosnkowym

Tanie i smaczne obiady. Kto nie lubi takich połączeń. Dzisiaj szybkie i proste grzybki.

grzyby-na-grzance

Składniki

  • oliwa z oliwek
  • 2 drobno posiekane szalotki
  • 6 średnich pieczarek
  • odrobina bulionu warzywnego
  • 2 łyżki maskarpone
  • garść posiekanego estragonu
  • 4 kromki chleba
  • 1 ząbek czosnku

Przygotownie

  1. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy, dodaj szalotki, duś do miękkości.
  2. Wrzuć grzyby i gotuj, obracając je kilka razy, aż będą miękkie, przyrumienione i wyparuje z nich większość wody.
  3. Wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę, po czym dodaj mascarpone większą część estragonu i zagotuj.
  4. Zrumień chleb na patelni grillowej lub tosterze, każdą kromkę natrzyj  przekrojonym czosnkiem
  5. Na grzanki nakładaj gotowe grzyby w sosie, posyp resztą estragonu.

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


3 + 4 =