Jarmuż z pancettą

Jarmuż – jedno z najmodniejszych warzyw. Pancetta – rodzaj suszonego zwijanego boczku. Genialne połączenie.

jarmuz-z-pancetta

Składniki

  • 600g jarmużu, umytego, po usunięciu grubych łodyg
  • 16 plasterków pancetty
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Blanszuj jarmuż w gotującej wodzie przez 5 minut, a następnie osusz.
  2. Przenieś liścue do miski z zimną wodą.
  3. Podsmaż pancettę, po czym połóż na ręczniku kuchennym, by usunąć nadmiar tłuszczu.
  4. Osusz jarmuż i podsmaż na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek, przypraw.
  5. Podawaj jarmuż przybrany plasterkami smażonej pancetty.

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


67 + = 71