Marynata do baraniny

w Sosy i dodatki, Weki i marynaty

Marynata do mięsa jest potrzebna jak kwiaty w ogrodzie. To dzięki niej mięso daje nam od siebie to co najlepsze. Gdyby nie marynata sztuka przygotowania mięsa ograniczyłaby się do prostej czynności, usmaż – nie spal. Dzięki niej trzymacie aromat mięsa we własnych rękach, decydując o jednej z tysięcy wariacji smakowych, która może być waszym oryginalnym popisem. Ja przedstawiam swój pomysł, możecie podkraść i sprawdzić czy wam odpowiada.

 Marynata do baraniny

Marynata do baraniny

Składniki

  • 2/3 szklanki octu winnego
  • 1 szklanka oleju
  • po 3 ziarna jałowca i pieprzu
  • po ½ pęczka rozmarynu i estragonu
  • 1-2 liście laurowe
  • plaster cytryny

Przygotowanie

  1. Wszystkie świeże zioła należy posiekać, rozgnieść w moździerzu przyprawy.
  2. Dodać olej, ocet i wymieszać.
  3. Następnie dodać kawałki mięsa i marynować 8-12 godzin.

SMACZNEGO!

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


31 + = 32