Marynata do ryb

Z marynatą do ryb trzeba ostrożnie. Ryba jest delikatna i łatwo można zabić jej smak przyprawami. Dlatego w kuchni postępujemy z rybą ostrożnie, zbyt wiele przypraw przejmie kontrolę nad smakiem, a nie o to nam chodzi. Marynata powinna być stonowana, a z drugiej strony mieć w sobie coś niespotykanego, co zachwyci kubki smakowe naszych gości.

Marynata do ryb

Marynata do ryb

Składniki

  • 3 łyżki słodko-pikantnego sosu chili
  • ½ szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 łyżki cherry
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać w misce.
  2. Włożyć porcję ryby.
  3. Marynować 1-2 godzin.

SMACZNEGO!

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


− 3 = 1