Marynata do schabu

Jeżeli oczekujecie, że schab podda się przyrządzeniu bez walki to jesteście w błędzie. On się aż prosi o to żeby go potraktować odpowiednio przygotowaną marynatą. Zastosujcie ten przepis żeby go odpowiednio zmiękczyć przed podaniem. Intensywny czosnek i imbir obejdą się z nim szorstko, podczas gdy słodycz jabłek i miękkość oliwy zrelaksują go przed smażeniem. Bo charakter schabu musi być złamany, ale mięso powinno być wypoczęte.

Marynata do schabu

Marynata do schabu

Składniki

  • 1/3 szklanki octu winnego
  • 1/3 szklanki oliwy
  • ¼ szklanki soku jabłkowego
  • ½ małego selera
  • ½ małego pora
  • 2-3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki imbiru w proszku

Przygotowanie

  1. Obrany seler zetrzeć na tarce.
  2. Umytego i osuszonego pora pokroić w cienkie plasterki, czosnek przecisnąć przez praskę.
  3. Następnie należy wymieszać olej, ocet winny, sok jabłkowy oraz imbir.
  4. Dodać schab i marynować minimum przez 1 godzinę.

SMACZNEGO!

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


+ 78 = 83