Musli

w Śniadania

Z jednej strony prostota wykonania, z drugiej kulinarny majstersztyk. Potrawa typowo śniadaniowa dla ludzi aktywnych i dbających o linię. Zapomnijcie o wszystkich innych chwytach musli marketingowych. Sypnijcie własne musli do miseczki i dzień zacznijcie od musli zupeczki.

Musli

Musli

Składniki

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka płatków żytnich
  • ½ szklanki otrąb pszennych
  • ½ szklanki orzechów laskowych
  • ½ szklanki pestek słonecznika
  • ½ szklanki pestek z dyni lub płatków migdałowych
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego (lub z pestek winogron)
  • 4 łyżki miodu

Przygotowanie

  1. Dokładnie wymieszać w misce wszystkie składniki, następnie przełożyć na blachę  wyłożoną pergaminem i cienko rozsmarować.
  2. Umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180° i piec 20-30 minut mieszając od czasu do czasu.
  3. Po wyjęciu z piekarnika dodać 1 szklankę rodzynek, dokładnie wymieszać, wystudzić i szczelnie zamknąć.

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


− 5 = 2