O mnie

W kraju gdzie zima trwa sześć miesięcy w roku, po czym wiosna stanowi preludium do jesieni, aby nie wpaść w marazm codziennych obowiązków trzeba znaleźć sobie hobby. I tak jedni czeszą kota, inni łuskają orzechy, a ja gotuję, po czym to skrupulatnie dokumentuję i publikuję. Moje przepisy mają misję, jest nią zachęcenie Was do regularnego zdrowego odżywiania  poprzez przyrządzanie dań pozbawionych sztucznych dodatków i konserwantów. Do tego proponowane potrawy są kuchnią na każdą kieszeń. Znajdziecie tu sposoby jak wyczarować coś z niczego, jak tego nie zepsuć, a nawet jak zdobyć uznanie zachwycając znajomych organizacją przyjęcia. Trzeba Wam wiedzieć, że doznania smakowe potęgowane są aranżacją kulinarną, na którą  wpływ mają m.in. odpowiedni dobór barw produktów oraz ich wielkość i kompozycja na talerzu.

Kuchnia

Kuchnia

Adresuję swojego bloga do kobiet i do mężczyzn, do studentów żywiących się konserwami na stancjach, do osób zbyt pochłoniętych rozwojem zawodowym z permanentnym deficytem wolnego czasu, do ludzi którzy chcą zmienić swoje nawyki żywieniowe i zadbać o swoje zdrowie, do smakoszy, do łakomczuchów, do wybrednych i do niewymagających. Jednym słowem do Was wszystkich co odwiedziliście tą stronę i zawiesiliście na niej oko, chociażby z nudy lub z braku inwencji twórczej. Gwarantuję, że wszyscy znajdziecie tu coś na swój gust. Nie wahajcie się eksperymentować, komentować, powielać i zmieniać. Piszcie czego brakuje, co można by poprawić. Uczcie się ode mnie i mnie pouczajcie. Wasze zaangażowanie jest dla mnie największą radością i motywacją do pracy.