Pancakes z syropem klonowym

Dzieci je uwielbiają. Szybkie pyszne danie na śniadanie. Nie znam osoby, która na widok takich naleśników z samego rana nie uśmiechnęłaby się. Na dobry początek dnia. Pyyyycha

Pancakes z syropem klonowym

Składniki

  • 150 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli
  • masło
  • syrop klonowy

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać, dodać mąkę, mleko, cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszać wszystko mikserem i odstawić na ok. 30 min. 
  2. Rozgrzać olej na patelni i nakładać naleśniki głęboką łyżką.
  3. Smażyć z dwóch stron do czasu zrumienienia.
  4. Gotowe placki ułożyć w stertę i polać syropem klonowym.

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


5 + 1 =