Wędzony łosoś w omlecie z crème fraîche

w Obiady

Jedna porcja to jedynie 320 kalorii. Całkiem nieźle jak na sycące danie obiadowe. Polecam wszystkim na diecie.

wedzony-losos-w-omlecie

Składniki

  • 4 jajka, rozkłócone ze szczyptą soli
  • pół pęczka szczypiorku, posiekanego
  • 100g wędzonego łososia
  • 2 łyżki crème fraîche
  • sałata do dekoracji

Przygotowanie

  1. Rozgrzej na patelni odrobinę masła, wlej jajka, a kiedy zaczną się ścinać, zbieraj je z boków patelni do środka, tworząc pofałdowaną powierzchnię.
  2. Kiedy będą jeszcze lekko płynne, posyp szczypiorkiem i dopraw pieprzem. Połóż łososia pośrodku jednego brzegu, dodaj crème fraîche i złóż omlet na pół.
  3. Odstaw na chwilę, następnie przekrój na dwie części i podawaj z zieloną sałatą.

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*


− 5 = 4